Recull de bones pràctiques per la promoció de l’esport fora de les instal·lacions esportives de la Comissió Europea

Bona tarda,

Us informem que la Comissió Europea ha editat un recull de bones pràctiques per a la promoció de l’esport fora de les instal·lacions esportives, titulat Mapping of innovative practices in the EU to promote sport outside of traditional structures. L’objectiu de l’estudi és proporcionar una comprensió més àmplia de com està evolucionant la pràctica esportiva a la societat actual i de com el sector esportiu s’està adaptant a aquesta evolució.

L’estudi dibuixa un mapa d’iniciatives innovadores, a cadascun dels 27 Estats membres de la UE, desenvolupades per a promoure l’esport i l’activitat física. Aquest mapa presenta una col·lecció de bones pràctiques d’aquestes iniciatives innovadores i proporciona una anàlisi general de les característiques clau que impulsen la innovació en la pràctica de l’esport.

També es destaca el fet que existeixen nombroses pràctiques innovadores per promoure l’esport i l’activitat física a nivell nacional, regional i local, en contextos urbans o rurals i adreçades a totes les categories socioeconòmiques i demogràfiques. A més, com que estan parlant de formes noves i atractives de practicar esport, les iniciatives tenen lloc fora de les estructures esportives reconegudes (federacions esportives, clubs esportius) i estan més vinculades a l’entorn de les persones (interiors i exteriors, a casa, a l’escola, a la feina, durant el temps de viatge o el temps lliure). Això no vol dir que les estructures esportives establertes estiguin fora d’aquestes noves tendències, ans al contrari, també estan innovant amb l’objectiu de continuar atraient a les persones (en especial als joves) a la pràctica de l’esport.

Molt bon cap de setmana a tothom!

Imatge © Undrey/Shuttesrtock.com