Convocatòria de la Comissió Europea per a projectes pilot i accions preparatòries en el camp de l’esport

En el butlletí de mitjans d’abril us informàvem dels trets essencials del nou programa Erasmus+ 2021-2027 de la Comissió Europea i també us comentàvem que aquest programa preveu el desenvolupament de projectes pilot i accions preparatòries. Són iniciatives destinades a comprovar la viabilitat d’una acció i a preparar futures activitats de la UE.

En el marc d’aquestes iniciatives s’estableixen anualment convocatòries d’ajuts en el camp de l’esport. Les convocatòries de propostes 2021 d’aquestes accions s’han publicat recentment al portal de finançament i ofertes de la CE i són les següents:

  1. PPPA-SPORT-2021-FIGHT-DOPING: Lluita contra el dopatge a l’esport a Europa: l’objectiu és desenvolupar capacitats sistemàtiques per reduir el dopatge en l'esport, millorar la capacitat d'investigació i maximitzar els beneficis per a la salut d'un esport net per als joves europeus. A l’enllaç trobareu tota la informació d’aquesta convocatòria.
  2. PPPA-SPORT-2021-INCLUSION-REFUGEES: Esport com a eina d’integració i inclusió social dels refugiats: l’objectiu és promoure la integració i inclusió europea mitjançant el compromís directe de refugiats i comunitats d’acollida a través de l’esport. A l’enllaç trobareu tota la informació d’aquesta convocatòria.
  3. PPPA-SPORT-2021-GRASSROOTS-INNOVATION: Programes esportius de base i d’innovació en infraestructures: l’objectiu és ajudar les organitzacions a desenvolupar noves formes modernes practicar d’esport i activitat física, comunicar els seus beneficis i desenvolupar instal·lacions esportives lleugeres. A l’enllaç trobareu tota la informació d’aquesta convocatòria.

Amb una durada no superior a dos anys, un projecte pilot és una iniciativa de caràcter experimental dissenyada per comprovar la utilitat d’una acció i és el Parlament Europeu qui les decideix anualment.

El termini per presentar les propostes és el 16 de juny de 2021 i si teniu algun dubte podeu contactar amb EACEA-SPORT@ec.europa.eu.