Taller de millora del Cercle de Comparació Intermunicipal d’Esports
El passat divendres 6 de novembre va tenir lloc el Taller de millora del Cercle de Comparació Intermunicipal. A la sessió, que es va desenvolupar a través d’una plataforma virtual, es van presentar els primers resultats de l’estudi que s’està duent a terme sobre l’impacte de la COVID-19 en l’esport local. Així mateix, es van dur a terme unes taules de treball amb tècnics d'Esports de 38 municipis, amb l’objectiu de conèixer de més a prop les principals preocupacions dels municipis participants i quines solucions s’havien donat o es podien donar, així com contemplar possibles escenaris de cara al futur.
Els temes tractats a les taules de treball van ser:
- Organització interna i funcionament de les àrees d’Esports municipals (teletreball, mitjans disponibles, formació digital, cultura virtual, treball amb altres departaments i gestió de les baixes d’usuaris)
- Redistribució i adaptació dels espais esportius municipals, trasllat d’activitats a l’exterior i control d’aforaments i accessos.
- Afectació de la COVID-19 a nivell d’abonats i usuaris de CEMs (sistema de quotes, gestió del personal, noves promocions i serveis...) i les seves activitats continuades (davallada d’hores, reconversió a activitats de caràcter virtual, noves activitats...).
- Gestió econòmica de la davallada dels ingressos previstos abans de la crisi sanitària i afectació sobre l’estructura i distribució de l’autofinançament.
- Accessibilitat a l’esport de col·lectius específics com gent gran, persones en risc d’exclusió social i escolars durant i després de la crisi sanitària. S’està garantint un accés per tothom? Quantes persones han deixat de fer activitat física i esport?
Els tallers van rebre una valoració del 8,5 per part de les persones que van participar, així com la recomanació d’aquest tipus de tallers a persones amb similars responsabilitats laborals en va rebre un 9,1.
Els Cercles de Comparació Intermunicipals (CCI) són un instrument de suport a l'avaluació i millora de la prestació i la gestió dels serveis públics municipals, que dinamitza el Servei de Programació de l'Àrea de Govern Local de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb les àrees que treballen en els diversos àmbits d'anàlisi. Esports hi participa desenvolupant un conjunt d'estudis de base amb la finalitat d'ampliar el coneixement del sistema esportiu local i contribuir a la millora dels serveis esportius municipals.
Documentació relacionada
Presentació del Servei de Programació